Program Dokumentasi di Kolej Komuniti Segamat – Peluang Emas Untuk Urusan Dokumen Penting

Pada Sabtu, 5 Julai 2025, satu program bermanfaat yang dikenali sebagai Program Dokumentasi akan dianjurkan bersama oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Pertubuhan Pergerakan Wanita Johor (JEWEL), dan Kerajaan Negeri Johor. Program ini akan berlangsung di:

πŸ“ Kolej Komuniti Segamat,
24-34, Jalan Putra 1/1, Bandar IOI,
85000 Segamat, Johor.
⏰ Masa: 8:30 pagi – 2:00 petang

Tujuan Program

Program ini bertujuan untuk membantu masyarakat, khususnya mereka yang menghadapi kesukaran untuk mengurus dokumen penting secara langsung di pejabat JPN. Dengan kehadiran pegawai JPN ke lokasi komuniti, urusan penting dapat diselesaikan dengan lebih mudah dan cepat.

Perkhidmatan Yang Disediakan:

Para pegawai JPN yang hadir akan menawarkan bantuan dan pemprosesan untuk:

  • βœ… Permohonan Sijil Kelahiran
  • βœ… Permohonan Kad Pengenalan
  • βœ… Permohonan Sijil Perkahwinan/Perceraian (bukan Islam)

πŸ“Œ Nota Penting:
Peserta dikehendaki membawa dokumen asal semasa hadir untuk urusan permohonan.

πŸ“ž Maklumat & Pertanyaan

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi:

  • πŸ“ Pejabat ADUN Kemelah
    ☎️ 012-7273078
  • πŸ“ Thanam (JEWEL)
    ☎️ 016-7160405

🧑 Sertai Sekarang!

Jangan lepaskan peluang untuk menyelesaikan urusan dokumentasi anda dengan mudah, pantas dan mesra komuniti. Sertai program ini dan pastikan anda membawa dokumen lengkap bagi melancarkan proses.

β€œSatu langkah kecil untuk anda, satu kemudahan besar untuk masa depan anda.”